× Home Kampen Bivak Leiding Bestuur Foto's Contact Geschiedenis Sinterklaas
LEIDING

Onze zomerkampen worden georganiseerd door vele vrijwilligers, de stichting telt ongeveer 150 vrijwilligers.
Zij zijn allemaal in meer of mindere mate actief binnen de stichting.
De vrijwilligers die op de zomerkampen mee gaan noemen wij ‘leiding’.

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen in een veilige omgeving op kamp kunnen gaan. Het bestuur houdt, voorafgaand aan het zomerkamp, een kennismakingsgesprek met de nieuwe leiding. Hierin nemen wij met hen onze afspraken door en bekijken we of diegene past binnen ons team van vrijwilligers.

Ook vragen we voor alle nieuwe leiding een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aan.

Omdat wij van onze leiding vragen om een actieve week met kinderen op kamp te gaan is het ook niet verwonderlijk dat veel van de leiding werkzaam is in onder andere het onderwijs, buitenschoolse opvang of andere beroepen binnen de pedagogiek.

Lijkt het jou leuk om ook leiding te worden en ben jij 18 jaar of ouder? Neem dan contact op met de stichting, of mail direct naar:

Klik hier voor Richtlijnen en gedragscodes voor de leiding van het zomerkamp

t
BESTUUR
bestuur
Mieke

Mieke Oudshoorn Voorzitter

Hallo, mijn naam is Mieke Oudshoorn.
Ik studeer op dit moment al een paar jaar pedagogiek.
Ik vind het zowel privé als binnen mijn werk erg leuk om met kinderen om te gaan. Hierdoor heb ik kennis en ervaring op gedaan van allerlei pedagogische zaken.
Ik ga al sinds 2009 mee als leiding op zomerkamp, verder ben ik ook actief binnen de stichting op verschillende vlakken.
Zo ben ik jaarlijks betrokken bij de organisatie van het bivak en de zomerkampen. Ook ben ik actief binnen de financiële actie van de stichting zodat we elk jaar de zomerkampen kunnen bekostigen en de kosten voor ouders zo laag mogelijk kunnen houden.
Het hoogtepunt van dit alles is voor mij om steeds zelf weer mee te gaan op kamp en te zien hoe de kinderen genieten van zo’n week in de bossen.
Ik vind het geweldig om te zien hoe kinderen soms wat verlegen binnenkomen op kamp maar de dag erna al vriendjes/vriendinnetjes gemaakt hebben en lekker samen aan het spelen zijn.

Bauke

Bauke van Riswijk Penningmeester

Hallo, Ik ben Bauke van Riswijk.
In het dagelijks leven technisch tekenaar bij een groot internationaal opererend staalbedrijf in het Oosten van het land. Van jongs af aan heb ik heel veel tijd besteed aan de voetbalsport. Zowel actief (10 jaar eerste elftalspeler) als passief (trainen van diverse jeugdteams).
Vanaf mijn tiende jaar maakte ik kennis met de vakantiekampen van SSK waar ik nog altijd met heel veel plezier op terug kan kijken.
Vanaf 2009 kwam ik in een nieuwe fase namelijk het kamp even onvergetelijk maken zoals ik het destijds zelf heb mogen beleven.
Ik werd actief als begeleider op zomerkampen en zag de kinderen jaarlijks genieten van wat er door een grote groep vrijwilligers werd neergezet.Mijn doel als penningmeester zal natuurlijk zijn dat de kampen voor iedereen betaalbaar blijven.
Daarnaast is het natuurlijk van belang om samen met het hele team vrijwilligers ervoor te zorgen dat de financiële huishouding van SSK ook in deze moeilijke tijden stabiel blijft.

Laura

Laura Nielen Secretariaat

Hoi, mijn naam is Laura.
In het dagelijks leven werk ik als docent in het voorgezet onderwijs.
Ik ben vrijwilliger bij Stichting Spelend Kamperen sinds 2008.
Toch ben ik al veel langer met de stichting bekend omdat ik ook in mijn kinderjaren als kind met het zomerkamp en de bivakken van SSK ben mee geweest. Ik had hier zo’n goede herinneringen aan dat ik de jaren heb afgeteld totdat ik 18 werd en mee mocht als leiding (het duurde 6 jaar maar eindelijk kon ik weer mee!). Dit doe ik dan nog altijd met heel veel plezier.
Inmiddels ben ik ook betrokken bij verschillende werkgroepen zoals het kampthema schrijven en het bivak organiseren. Ik vind het fantastisch om te zien dat kinderen die lang niet iedereen op het kamp kennen (meestal maar een paar broertjes, zusjes, vriendjes of vriendinnetjes) zo’n leuke week hebben met elkaar. Hoe snel kinderen contact en nieuwe vrienden en vriendinnen maken en dan samen zoveel lol hebben tijdens het spelen van de spelletjes, kampvuur, zwemmen, het thema en nog zo veel meer.

Nienke

Nienke Gillis Secretariaat

Hoi! Ik ben Nienke Gillis.
In het dagelijks leven ben ik verpleegkundige en op dit moment ben ik bezig met een vervolg opleiding, de HBO-V. Sinds 2012 ben ik bekend bij de stichting.
Ik ben begonnen bij de Sint actie door een vriendin, die al veel langer bekend was bij de stichting. Sindsdien ben ik er niet meer weg te krijgen. Telkens als ik het kampterrein opkom en ik de geur van dennennaalden ruik, word ik blij.
Het is heerlijk om te zien hoe de kinderen in zo´n week en/of weekend kunnen genieten van elkaar en van het buiten zijn en spelen. Daarbij vind ik het ook heel tof om te zien hoe zo’n groep vrijwilligers deze kampen elk jaar weer kunnen laten bestaan en dit met zoveel plezier doen.
Toen ik gevraagd werd als secretaris, schrok ik wel een beetje, omdat ik het niet had verwacht. Maar op dit moment heb ik er vooral heel veel zin in om er samen voor te kunnen zorgen, dat de kampen kunnen blijven bestaan en zowel de kinderen als de vrijwilligers hiervan kunnen genieten.

t