×Home Kampen Bivak Leiding Bestuur Foto's Contact Geschiedenis Sinterklaas
GESCHIEDENIS VAN DE SSK

De oorsprong
Stichting Spelend Kamperen vindt zijn oorsprong in januari 1983. We zijn gestart met verschillende enthousiaste vrijwilligers die hun sporen in het werken met kinderen inmiddels hadden verdiend. De regio Uden-Gennep werd door ons bestookt met de inmiddels welbekende SSK-brieven waarmee ouders hun kinderen kunnen aanmelden.

Aanvankelijk draaide SSK op een groep van 30 vrijwilligers die zich met plezier inzette voor het plezier van de kinderen. Een vaste groep vrijwilligers was inmiddels veteraan op het kampterrein, anderen kwamen vers van de Pabo. Gezamenlijk waren zij verantwoordelijk voor geslaagde eerste kampjaren waar wij nu nog met veel plezier op terugkijken.
In de loop der jaren hebben we ervaring opgedaan met verschillende kanten van het kamperen. Onze visie daarentegen blijft onveranderd:
Elk kind moet de mogelijkheid hebben om met onze stichting mee op kamp te kunnen.

Onze visie uit zich o.a. in ons kampbedrag, voor slechts €85,- mag een kind met ons mee op zomerkamp. Ook hebben wij banden met Stichting Leergeld, ouders met een laag inkomen kunnen contact opnemen met deze stichting om via hen het kampgeld voor hun kind betaald te krijgen.

Bivak
De gezelligheid en de positieve reacties maakten dat er al snel gepraat werd over meerdere momenten van spelend kamperen.
We hebben verschillende momenten in het jaar gezocht die als excuus konden dienen om de gezelligheid van de zomer-kampweek ook in de rest van het jaar te beleven. Het bivak werd geboren! Deze mini-kampjes worden op verschillende tijdstippen in het jaar, voor een minimaal budget, gehouden.

Kinderen
De kracht van SSK is dat kinderen geen lid hoeven te zijn van onze stichting of een organisatie om mee op kamp te kunnen. Hierdoor kom je op kamp kinderen uit heel Nederland tegen. Dit betekend dat kinderen in een nieuwe situatie terecht komen, ze zijn een week weg uit hun vertrouwde omgeving en leren snel nieuwe vrienden te maken doormiddel van de spelletjes en activiteiten. Wij zien kinderen in onze kampweken sociaal enorm groeien.

Sinds het begin van de kampweek proberen wij om kinderen zoveel mogelijk te boeien bij de spelletjes door deze in de context van een kampthema uit te voeren. Kinderen en leiding, leren ons dat met name de kampthema’s en de algehele sfeer indruk maken en lange tijd blijven hangen. Veel kinderen hebben hierdoor leuke herinneringen aan hun kamptijd, waardoor sommige zelfs later als leiding terugkeren.

Samenvattend kunnen wij stellen dat SSK al jarenlang garant staat voor bergen gezelligheid voor alle kinderen en de leiding. Met trots kunnen wij zeggen dat de stichting al meer dan 30 jaar bestaat en wij hopen hier nog vele jaren aan toe te voegen


top
SINTERKLAAS

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Ook dit jaar kunnen wij voor u een bezoek regelen van Sinterklaas met een aantal van zijn Pieten.
Al jaren lang zorgen wij dat Sinterklaas met zijn Pieten op bezoek kan komen bij bedrijven, verenigingen, scholen, crèches, familie's en gezinnen.

De Sint Nicolaas actie is een groots opgezet evenement, waarbij rond 5 december maximaal 6 teams per dag (bestaande uit Sinterklaas, minimaal 2 Pieten en een secretaris) scholen, crèches, bedrijven, gezinnen e.d. bezoeken.sintIn de weken dat Sinterklaas in het land is kunnen wij voor u een bezoek regelen. Bij dit bezoek zullen Sinterklaas, minimaal 2 Pieten en een secretaris bij u langskomen. Zij presenteren een eigen programma, aangepast aan uw wensen. In overleg met ons kan bepaald worden hoelang het bezoek zal duren.

Waarom doen wij dit?
Omdat wij als Stichting geen aanspraak kunnen maken op enige vorm van subsidie zijn we genoodzaakt een financiële actie te organiseren om onze begroting jaarlijks weer rond te krijgen.
Gekozen is voor een Sint Nicolaas actie, waarbij alle inkomsten, na aftrek van organisatiekosten (huur, kleding, grime e.d.), ten goede komen aan onze speelkampen.

Hoe kunt u een bezoek regelen?
Zou u graag een bezoek willen van Sint Nicolaas? Neem dan contact op met met daarin uw wensen.
Zet ook uw telefoonnummer in de mail zodat wij contact kunnen opnemen met u voor het maken van verdere afspraken.

top